2018. szeptember 18., kedd

Az ördög korlátozott

A Máté 2-ben olvassuk a keleti bölcsek történetét, amit mindannyian ezerszer olvastunk. Feltűnt, hogy a történet leleplezi az ördögöt, milyen korlátolt? Látjuk, hogy Heródest használja az ördög, Heródes hiúságát. Heródes elküldhette volna a katonákat is a keleti bölcsekkel, vagy az egyik irastudót. Így azonnal megtudhatta volna, hol van a kis Jézus. Nem tette, buta ördög.
Mikor Heródes megtudta, hogy a keleti bölcsek kicselezték, megint tehetetlen,dühödt, ostoba döntést hozott, borzalmas tömeggyilkosságot követett el. Feltűnt, hogy az ördög továbbra sem tudta,hol van Jézus?
Jézust a Mindenható Isten elfedezte, és biztonságban Egyiptomba menekült a család. Az ördög továbbra sem tudta, hol van Jézus. Te Isten gyermeke vagy, az Úr téged is elfedez az ellenség elől, tanácsol, mit tegyél. Ráadásul Jézus hatalmas győzelmet aratott a sátán felett, lefegyverezte, diadalt aratott felette, és a győzelmet átadta neked. Használd a hatalmad. Az ördög a vallásos tanításokkal ellentétben nem mindenható, nem tud mindent, nincs mindenütt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kemény szív

A szívünk a bűn csalárdsárga miatt keményedik meg, nem a bűn elkövetése miatt. A bűn a szívünket kísérti meg, és azt súgja, ordítja, hogy Is...