2018. november 18., vasárnap

Kemény szív

A szívünk a bűn csalárdsárga miatt keményedik meg, nem a bűn elkövetése miatt. A bűn a szívünket kísérti meg, és azt súgja, ordítja, hogy Isten nem szeret, és ezért nekem kell kézbe venni a dolgokat. Ha ezt elhisszük, akkor a szívünk megkeményedik. Még ha ellene állsz is a bűnnek, de elhitted, hogy Isten nem szeret, a szíved kemény marad.

Mi tudjuk, vagy Isten megkemyényitok
Zsidó 3:13
Ne keményitsétek meg a sziveteket...Zsolt
A bűn az életünkben nem jelenthet problémát, ha el is követted, ugyanis mi már nem vagyunk a bűn és a halál fogságában. Jézus vére folyamatosan árad rád, és tisztít, mert át vitt téged az Atya az Ő egy szólott Fia országába. Ha elfogadod, hogy az Atya szeret téged, ugyanúgy szeret, mint a FIát, akkor a szíved nem fog megkeményedni.a bűn nem választhat el Istentől. Egyedül a kárhoztatás, akár magad,  agy az ördög kárhoztad, ez keményítőszerű meg a szíved. Mi viszont nem vagyunk kárhoztatás alatt.
Tudjuk, hogy maradhat lágy a szívünk, és ez azért is fontos, mert a lágy szívbe tud Isten Igéje, a mag behullani, és megfoganni.
Ha növekedni akarsz Krisztusban, és azt akarod, hogy Isten ígéretei valóságosnak legyenek, akkor erősítse meg magad, hogy Isten szeret téged, és párosítás hittel az ígéreteket. A megerősítés azt jelenti, hogy valós meg Isten ígéreteit, mert a kimondott szavaid dal megpecsételődik a szívedben lévő ígéret, Ige. Azaz ezzel megerősíted ezt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kemény szív

A szívünk a bűn csalárdsárga miatt keményedik meg, nem a bűn elkövetése miatt. A bűn a szívünket kísérti meg, és azt súgja, ordítja, hogy Is...